Mardin'de sofraların vazgeçilmez lezzeti babaganuç hazırlığına başlayan kadınlar, 47 dereceyi bulan sıcaklarda ateşte patlıcan közlüyor.
Haber Giriş Tarihi: 17.08.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2024 11:40
Kaynak:
İGF Haber
Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) - Tarihi ve kültürel yanı sıra Zengin ve yöresel mutfağıyla bilinen Mardin'de kış sezonuna hazırlık için taşlardan oluşturulan mangal ateşi ‘babaganuç’ için yanmaya başladı. 7 bin yıllık tarihi geçmişi ve farklı kültürleri ile ön plana çıkan Mardin Gastronomi mutfağı ile kendine ait özel bir yeri olan babaganuç, herkes tarafından kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak biliniyor.
Mardinli kadınlar , Ağustos ayından itibaren özellikle babaganuç için sebzelerin yoğun yetiştiği yaz mevsiminde Mardin'de evlerinin önü park, bahçe, ve açık alanlarda yakılan mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlüyor. Yakılan mangal ateşleri, babaganuç severler için harın harıl alev alıyor.
MARDİNLİ KADINLARIN KIŞLIK MESAİSİ BAŞLADI
Her yıl Ağustos ayının ortalarında kışlık yiyecekleri hazırlamak için mesaiye başladıklarını belirten Gülcan Yılmaz, mahalle kadınları ile birlikte kışlık babagannuclari hazırlamak için kolları sıvadıkarını söyledi.
Kurduğumuz mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlediklerini belirten Yılmaz" Her ev için ortalama 20 kg patlıcan kozluyoruz.mahalle kadınları ile bir araya geliyoruz.Aksama kadar patlıcan kozluyoruz. Hava sıcak ama mecburen katlaniyoruz. Çünkü babaganucu çok seviyoruz"dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mardin'de ‘babaganuç’ mesaisi başladı
Mardin'de sofraların vazgeçilmez lezzeti babaganuç hazırlığına başlayan kadınlar, 47 dereceyi bulan sıcaklarda ateşte patlıcan közlüyor.
Şehmus EDİS / MARDİN (İGFA) - Tarihi ve kültürel yanı sıra Zengin ve yöresel mutfağıyla bilinen Mardin'de kış sezonuna hazırlık için taşlardan oluşturulan mangal ateşi ‘babaganuç’ için yanmaya başladı. 7 bin yıllık tarihi geçmişi ve farklı kültürleri ile ön plana çıkan Mardin Gastronomi mutfağı ile kendine ait özel bir yeri olan babaganuç, herkes tarafından kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak biliniyor.
Mardinli kadınlar , Ağustos ayından itibaren özellikle babaganuç için sebzelerin yoğun yetiştiği yaz mevsiminde Mardin'de evlerinin önü park, bahçe, ve açık alanlarda yakılan mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlüyor. Yakılan mangal ateşleri, babaganuç severler için harın harıl alev alıyor.
MARDİNLİ KADINLARIN KIŞLIK MESAİSİ BAŞLADI
Her yıl Ağustos ayının ortalarında kışlık yiyecekleri hazırlamak için mesaiye başladıklarını belirten Gülcan Yılmaz, mahalle kadınları ile birlikte kışlık babagannuclari hazırlamak için kolları sıvadıkarını söyledi.
Kurduğumuz mangal ateşinde gün boyu patlıcan közlediklerini belirten Yılmaz" Her ev için ortalama 20 kg patlıcan kozluyoruz.mahalle kadınları ile bir araya geliyoruz.Aksama kadar patlıcan kozluyoruz. Hava sıcak ama mecburen katlaniyoruz. Çünkü babaganucu çok seviyoruz"dedi.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Bursalı miniklerin tiyatro gösterisine yoğun ilgi
Zafer Partili Soral: AK Parti hükümeti mavi yakalıların emeğini çalıyor
Muğla'da su krizine karşı çevre dostu çözümler
Kocaeli Çayırova'da özel program
Özel: Fileyi ben tutayım, sen doldur!
Sakarya'da Çözüm Masası 220 bini çağrıyı yanıtladı
Özel bireyler doğayla iç içe bir gün geçirdi
Muğla'dan Fethiye'ye 320 milyonluk yatırım
Ankara'nın atık suyunu arıtan dönüşüm
Form Şirketler Grubu yüzde 15 büyüdü
Konya Büyükşehir’den gıda israfının önlenmesine destek
Bursa Osmangazi’de karate eğitim semineri
BİN-İL-DER’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret
Konya Selçuklu'da tasarruf ve verimlilik farkındalığı
Kocaeli'de tek bir cami bile SGK borcu karşılığında devredilmedi!