Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tahin, havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte yeniden sofralardaki yerini aldı. Besleyici ve enerji deposu olan tahin, sonbahar aylarında vatandaşın tercihi olmaya başladı.
Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:40
Kaynak:
İGF Haber
BURSA (İGFA) - Bursa'nın ünlü tahinci dükkânları, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tahin satışlarının arttığını belirtiyor. Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı çarşılarından biri olan Çukurhan'da yıllardır tahin üretimi yapan esnaflar, tahin ve pekmezin kış aylarının olmazsa olmazı olduğunu ifade ediyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte bu ikiliye olan talebin hızla artmaya başladığını kaydeden esnaflar, tahinin özellikle sabah kahvaltılarında tercih edildiğini belirtiyor.
Beslenme uzmanları ise tahinin yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği sayesinde uzun süre tok tuttuğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getirirken, tahinin özellikle pekmezle birlikte tüketildiğinde sağladığı faydalara dikkat çekiyor. İkilinin bir arada tüketilmesinin yüksek enerji verdiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak için tahin tüketiminin artırılabileceğini vurguluyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kış gelmeden tahine yoğun ilgi başladı
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tahin, havaların serinlemeye başlamasıyla birlikte yeniden sofralardaki yerini aldı. Besleyici ve enerji deposu olan tahin, sonbahar aylarında vatandaşın tercihi olmaya başladı.
BURSA (İGFA) - Bursa'nın ünlü tahinci dükkânları, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tahin satışlarının arttığını belirtiyor. Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı çarşılarından biri olan Çukurhan'da yıllardır tahin üretimi yapan esnaflar, tahin ve pekmezin kış aylarının olmazsa olmazı olduğunu ifade ediyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte bu ikiliye olan talebin hızla artmaya başladığını kaydeden esnaflar, tahinin özellikle sabah kahvaltılarında tercih edildiğini belirtiyor.
Beslenme uzmanları ise tahinin yüksek protein ve sağlıklı yağ içeriği sayesinde uzun süre tok tuttuğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getirirken, tahinin özellikle pekmezle birlikte tüketildiğinde sağladığı faydalara dikkat çekiyor. İkilinin bir arada tüketilmesinin yüksek enerji verdiğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle kışın soğuk günlerinde vücut direncini artırmak için tahin tüketiminin artırılabileceğini vurguluyor.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Bursa Osmangazi'ye yeni kreş
Denizli’de Büyükşehir 4. Kent Lokantasını hizmete açtı
Balıkesir itfaiyesi eğitimlerle güçleniyor
Denizli Büyükşehir üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor
BAÇEM’de uygulamalı arıcılık kursu başlıyor
Balıkesir'de Halk Buluşmaları Havran ile devam etti
Antalya Büyükşehir’in 5 merkezine ‘Erişebilirlik Belgesi’
Antalya’da taze balığın adresi Düden Balık Çarşısı
Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı Ordu’da yapıldı
Yılbaşı Festivali Antalya Cam Piramit'te başladı
Ankara Kent Konseyi'den geçmişe yolculuk
ABB'den cami ve muhtarlıklara pelet desteği
ASKİ'den Keçiören mesaisi
Zeydan Karalar’dan 7 bin emekliye yeni yıl desteği
Adana Büyükşehir'e Avrupa Konseyi’nden mükemmellik ödülü