Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, mutfak kazalarının önüne geçmek amacıyla önemli bir uyarıda bulundu. Yetkililer, alev alan kızartma yağına yanlış müdahalede bulunulmasının büyük felaketlere yol açabileceğini belirterek vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Alev alan yağa kesinlikle suyla müdahale edilmemesi gerektiğini hatırlatan Ankara İtfaiyesi, alevlerin oksijenle temasının kesilmesinin de hayati önem taşıdığını belirtti.
Yangın anında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Ankara İtfaiyesi, alev alan kızgın yağa yanlış müdahalelerin büyük yangınlara neden olacağının altını çizdi. Mutfaklarda sıkça karşılaşılan kızgın yağ yangınlarına karşı vatandaşları uyaran Ankara İtfaiyesi, yanlış müdahale sonucu ciddi yangınlara yol açabilecek bu tür olaylarda, en büyük hatanın kızgın yağa su dökmek olduğu vurgulandı.
SU, ALEVLERİ DAHA DA BÜYÜTÜYOR
Kızgın yağa dökülen su, anında buhara dönüşerek yağı havaya sıçratıyor ve alevlerin çok daha geniş bir alana yayılmasına neden oluyor. Bu durum, yangının kontrolden çıkmasına ve büyük zararlara yol açabiliyor. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, bu tür yangınlarda kesinlikle su kullanılmaması gerektiğini belirtti.
DOĞRU MÜDAHALE YÖNTEMLERİ
Kızgın yağ yangınlarına nasıl doğru müdahale edileceğini anlatan Ankara İtfaiyesi, şu yöntemleri öneriyor
Tavanın veya tencerenin kapağını kapatın: Alevin oksijenle temasını kesmek için en etkili yöntemlerden biridir. Islak bez veya havluyla örtün: Eğer elinizde bir kapak yoksa nemli bir bez veya kalın bir havluyla alevlerin üzerini kapatmak da alevleri söndürmeye yardımcı olabilir. Ocağın kapatın: Yangının yayılmasını önlemek için ocak veya ısı kaynağını hemen kapatın. Yangın Söndürücü Kullanın: Kuru kimyevi tozlu yangın söndürücüyle 2 metre uzaklıktan alevlere müdahale edin. İtfaiyeyi arayın: Eğer yangın kontrolden çıkıyorsa, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak profesyonel yardım alın.
Ankara İtfaiyesi, mutfakta alınacak basit önlemlerle yangın riskinin büyük ölçüde azaltılabileceğini belirterek, vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Yanlış müdahalenin büyük felaketlere yol açabileceğini hatırlatan yetkililer, yangın anında soğukkanlı olunması gerektiğini vurguladı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ankara itfaiyesinden önemli uyarı
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, mutfak kazalarının önüne geçmek amacıyla önemli bir uyarıda bulundu. Yetkililer, alev alan kızartma yağına yanlış müdahalede bulunulmasının büyük felaketlere yol açabileceğini belirterek vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Alev alan yağa kesinlikle suyla müdahale edilmemesi gerektiğini hatırlatan Ankara İtfaiyesi, alevlerin oksijenle temasının kesilmesinin de hayati önem taşıdığını belirtti.
Yangın anında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme çalışmalarına devam eden Ankara İtfaiyesi, alev alan kızgın yağa yanlış müdahalelerin büyük yangınlara neden olacağının altını çizdi. Mutfaklarda sıkça karşılaşılan kızgın yağ yangınlarına karşı vatandaşları uyaran Ankara İtfaiyesi, yanlış müdahale sonucu ciddi yangınlara yol açabilecek bu tür olaylarda, en büyük hatanın kızgın yağa su dökmek olduğu vurgulandı.
SU, ALEVLERİ DAHA DA BÜYÜTÜYOR
Kızgın yağa dökülen su, anında buhara dönüşerek yağı havaya sıçratıyor ve alevlerin çok daha geniş bir alana yayılmasına neden oluyor. Bu durum, yangının kontrolden çıkmasına ve büyük zararlara yol açabiliyor. Ankara İtfaiyesi yetkilileri, bu tür yangınlarda kesinlikle su kullanılmaması gerektiğini belirtti.
DOĞRU MÜDAHALE YÖNTEMLERİ
Kızgın yağ yangınlarına nasıl doğru müdahale edileceğini anlatan Ankara İtfaiyesi, şu yöntemleri öneriyor
Tavanın veya tencerenin kapağını kapatın: Alevin oksijenle temasını kesmek için en etkili yöntemlerden biridir.
Islak bez veya havluyla örtün: Eğer elinizde bir kapak yoksa nemli bir bez veya kalın bir havluyla alevlerin üzerini kapatmak da alevleri söndürmeye yardımcı olabilir.
Ocağın kapatın: Yangının yayılmasını önlemek için ocak veya ısı kaynağını hemen kapatın.
Yangın Söndürücü Kullanın: Kuru kimyevi tozlu yangın söndürücüyle 2 metre uzaklıktan alevlere müdahale edin.
İtfaiyeyi arayın: Eğer yangın kontrolden çıkıyorsa, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak profesyonel yardım alın.
Ankara İtfaiyesi, mutfakta alınacak basit önlemlerle yangın riskinin büyük ölçüde azaltılabileceğini belirterek, vatandaşları bilinçli olmaya davet etti. Yanlış müdahalenin büyük felaketlere yol açabileceğini hatırlatan yetkililer, yangın anında soğukkanlı olunması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Ankara Valiliği'nden 'kuvvetli rüzgar' uyarısı
Gaziantep Büyükşehir katılımcıları ağırlamaya devam ediyor
Ev tipi arıtmalara dikkat! Suyun içindeki yararlı mineralleri yok ediyor!
Kocaeli protokolü yetimleri ağırladı
Kocaeli’de Kuzey Metro Hattı hızla ilerliyor
5,4 milyar TL'lik Evde Bakım ödemeleleri yapıldı
Bakan Müşaviri Ocaklı'dan Kandıra'ya ziyaret
Efsane milli futbolcunun adı İstanbul'da yaşatılacak
Kadın Emeği KADEM öncülüğünde New York’ta konuşuldu
Sakarya’da minik yürekler Ramazan sevinci yaşıyor
Manisa Gölmarmara’da çevre kirliliğine karşı önemli adım
Sakarya'da Başkan Alemdar Kocaali'nin muhtarlarını dinledi
İzmir'de bereket Karşıyaka'da devam edecek
Bursa'ya 'Leylek Köyü' geliyor... Bozbey, Nilüfer'deyken engellenen projeyi hayata geçirecek
İzmir'de öğrenci otobüsünde Kent Lokantası dayanışması