Adana Yüreğir’de bir döner işletmesinde, sosyal medya görüntüleri üzerine yapılan denetimde hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi. Yüreğir İlçe Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullar dolayısıyla işletmeciye idari işlem uyguladı.
ADANA (İGFA) - Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir döner işletmesine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Müdürlüğü Kontrol Görevlisi ekipleri, işletmede kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, denetimlerde gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyum kontrol edildi. Denetimlerde, kanatlı döner üretimi yapan işletmelerin hammadde temininden son ürüne kadar tüm aşamalarda izlenebilirlik kayıtlarını tutması, mikrobiyolojik risklere karşı üretim yapması ve hijyen gerekliliklerine uyması gerektiği vurgulandı.
Pişirme sırasında merkezi sıcaklığın en az 72 °C’ye ulaşması, çiğ et ilavesi yapılmaması, dönerin raf ömrünün 12 saati geçmemesi ve artan ürünlerin tekrar kullanılmaması gibi kurallara dikkat çekilen incelemeler sonucunda, işletmenin hijyenik olmayan koşullarda faaliyet gösterdiği tespit edildi ve işletmeciye yasa gereği idari işlem uygulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, gıda güvenilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Marmara TV
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Adana Yüreğir'de o işletmeye idari işlem!
Adana Yüreğir’de bir döner işletmesinde, sosyal medya görüntüleri üzerine yapılan denetimde hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildi. Yüreğir İlçe Müdürlüğü ekipleri, hijyenik olmayan koşullar dolayısıyla işletmeciye idari işlem uyguladı.
ADANA (İGFA) - Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir döner işletmesine ilişkin sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine harekete geçen Yüreğir İlçe Müdürlüğü Kontrol Görevlisi ekipleri, işletmede kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, denetimlerde gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyum kontrol edildi. Denetimlerde, kanatlı döner üretimi yapan işletmelerin hammadde temininden son ürüne kadar tüm aşamalarda izlenebilirlik kayıtlarını tutması, mikrobiyolojik risklere karşı üretim yapması ve hijyen gerekliliklerine uyması gerektiği vurgulandı.
Pişirme sırasında merkezi sıcaklığın en az 72 °C’ye ulaşması, çiğ et ilavesi yapılmaması, dönerin raf ömrünün 12 saati geçmemesi ve artan ürünlerin tekrar kullanılmaması gibi kurallara dikkat çekilen incelemeler sonucunda, işletmenin hijyenik olmayan koşullarda faaliyet gösterdiği tespit edildi ve işletmeciye yasa gereği idari işlem uygulandı.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, gıda güvenilirliği için denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Kaynak: İGF Haber
Son Haberler
Çayırovalı öğrenciler birlikte fidan dikti
Bursa İnegöl’de 2. PDR Zirvesi yapıldı
Denizli'den gençlere 'Vatan Görevi' desteği
Kocaeli Çayırova çocuk kulüplerinde annelere özel etkinlik
Muğla Büyükşehir'den Güllük'te 60 hektarda ilaçlama
Bursa’da açık havada serebral palsili bireylere destek
Bursa Gemlik’te miniklere trafik bilinci aşılandı
İstanbul Bakırköy’de kadınlar için 'güvenli yaşam' çalıştayı
Konya'da Gençlik Meclisi'nden iki farklı proje
Ankara'da hız sınırı uyarısı!
Bursaspor'un şampiyon kaptanı Ömer Erdoğan ilham verdi
Mudanya’da tarihi dokuyu korumak için adım
İzmir Efes Selçuk’ta içme suyu için kararlı adımlar
Kocaeli Gölcüklü çocuklar elleriyle annelerine hediye yaptı
"Orman Benim" etkinliği Bursa’da coşkuyla gerçekleşti