İSTANBUL (İGFA) - Türkiye’nin dev projesi 1915 Çanakkale Köprüsü, lojistik koridor üzerinde yer alması sebebiyle bulunduğu bölgede gerek sanayi yatırımlarını gerekse de ticari cazibeyi ve yatırımları artırdı.
Bölgedeki yatırım alanları, yatırımcı profili ve tercih edilen yatırım türleri üzerine detaylı bir araştırma ve analiz gerçekleştiren gayrimenkul sektörü, 18 Mart tarihinde hizmete sunulması planlanan mega projenin, Türkiye sanayisine, turizmine, ticaret hacmine ve ulaşım altyapısına katkılarını da ortaya koydu.
Projenin Yunanistan ve Bulgaristan üzerinden Avrupa’ya açılım sağladığını, bu nedenle de etki alanında kalan alanların sanayi ve ticari yatırımlarda odak noktası haline gelebileceğine işaret eden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kolcuoğlu, ulaşımın daha kolay ve ekonomik hale gelme beklentisinin, Güney Marmara sahillerindeki sanayi yatırımlarını cazibeli hale getirdiğini, Bandırma- Çanakkale bölgelerindeki yatırımlarda da artış beklendiğini açıkladı.
1915 Çanakkale Köprüsü’nün merkezi konumdaki yüksek dönümlü arsalarda konut yatırımlarını, sahil kesiminde ise turizm yatırımlarını geliştireceğini ifade eden Ozan Kolcuoğlu, Çanakkale Köprüsü ile projelendirilen Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege’yi birbirine bağlayacak olması sebebiyle birçok bölgede değer artışları yaşanmaya devam edeceğinin altını çizdi.
Kolcuoğlu, projeden etkilenecek beldelerin İstanbul sınırından başlamak üzere; Karaevli, Nusratfakı, Yenice, Ahievren, Ballı, Yülüce, Bolayır, Güneyli, Sındal, Hacıgelen, Hurma, Süle, Navruz, Seyvan, Umurlar, Başkoz, Gündoğdu, Havutbaşı, Çakallar mevkileri olduğunu ve bu bölgelerde gayrimenkul değerlerinin artış halinde olduğunu kaydetti. Tekirdağ'ın Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçeleri ise yatırımcıların hedefi halinde yer aldığına dikkati çeken Kolcuoğlu, yurt dışında yaşayan TC vatandaşlarının da bölgeye talebi arttığını söyledi.